Rörinspektion Göteborg - filma avlopp och avloppsrör med RJ Spolservice!

Behov av rörinspektion och avloppsfilmning i Göteborg?

Filmning av avloppsrör används för att inspektera och diagnostisera skador eller problem i rörsystemet och är en effektiv metod. Man filmar insidan av rören genom att skickar en kamera genom de. I detta fall innebär det avloppet och dess avloppsrör. Man utför detta med en speciell kamera för att verkligen kunna utröna var problemet sitter. Det är tyvärr inte ovanligt att drabbas av återkommande VVS-problem i Göteborg. I vissa fall kan problemet snabbt uppstå igen trots att man tidigare löst det. Ifall du upplever återkommande problem med ditt avlopp i Göteborg så kan det vara bra att utföra en rörinspektion. 

 

Vilka är vi som utför din rörinspektion?

RJ Spolservice är ett företag baserat i Mölnlycke som erbjuder rörinspektion i Storgöteborg. Vi har många års erfarenhet i branschen och har tillgång till modern utrustning för att på bästa och mest effektiva sätt kunna filma det krånglande avloppet i fråga. Vi kan då konstatera om vi behöver utföra en avloppsspolning hos dig!

 

När behövs en rörinspektion?

Det finns en del olika situationer då det är bra att i Göteborg göra en tv-titt. Några följer nedan: 

 • Återkommande avloppsproblem. Det är, som redan konstaterats, en god idé att filma avloppet ifall det är drabbat av återkommande problem. En redig tv-titt gör så att man verkligen kan ta reda på var problemet sitter och förhoppningsvis åtgärda det en gång för alla.
 • Vid misstänkta fel i rören. Olika fel kan uppstå i rören. Det kan t.ex ha uppstått hål eller sprickor i dem som orsakar läckage. I vissa fall kan det uppstå läckage som man inte direkt märker av men som ändå skapar problem. Då är det bra att filma avloppet och dess avloppsrör så att hela röret kartläggs inifrån.
 • Inför ombyggnader och reparationer. Ifall en fastighet ska byggas om, repareras eller renoveras så är det bra, och oftast nödvändigt, att göra en rörinspektion för att bedöma rörens status.Besiktning vid nybygge.

Det är en mycket bra idé att göra en rörinspektion i Göteborg även fast ledningarna är nya. Detta för att försäkra sig om att de är rätt dragna och inte kommer börja krångla.

 

Vad bör man tänka på inför en rörinspektion?

 • Kunskap och utrustning. Det krävs mycket kunskap och rätt utrustning för att kunna utföra en rörinspektion på bästa sätt. Som alltid när man behöver anlita en professionell firma så är det bra att göra lite efterforskningar.
 • Tidigare nöjda kunder. Det finns många firmor som erbjuder avloppsfilmning i Göteborg, och det är inte alltid lätt att välja rätt. Ett bra tips är att ta reda på vad en firmas tidigare kunder har att säga om det utförda arbetet. På så vis får man tillgång till matnyttig förstahandsinformation som gör det betydligt lättare att välja rätt.
 • Erfarenhet. Att vi som firma har många år i branschen samt många nöjda kunder bakom oss är ett tecken på vår kompetens inom rörinspektion, och vi kan garantera er om att era rör är i trygga händer hos oss. Så tveka inte att höra av dig när du behöver en rörinspektion i Göteborg. Vi löser det!

Vanliga fel på ledningar är skarvförskjutningar, utläckage, synliga gummiringar, avlagringar, hål, sprickor, rötter, sättningar och föremål i ledning med mera.

Rörfilmning utförs även för att bestämma ledningarnas status inför reparation, om- eller tillbyggnad av gamla avloppsledningar i fastigheter samt nyinstallerade avloppsledningar i samband med slutbesiktning.

Vi har en komplett filmbuss med utrustning för filmning av ledningar mellan 10mm-1000mm. Filmning används i dag- och spillvattenledningar för att lokalisera orsak till stopp, kolla ledningens status, besiktning vid nybygge samt ledningslokalisering.

Det har även hänt att vi har filmat vattenledningar vid läckage. Efter utförd rörinspektion bifogas USB och förslag till åtgärd.

Vi erbjuder möjlighet att lägesbestämma felet vid tv-titt med hjälp av sondning, för att underlätta åtgärd. Detta är en tilläggstjänst vid tv-titt av avloppet.

 

Hur förebygger jag behovet att göra en rörinspektion?

För att minimera risken för problem som kräver att du behöver filma avlopp finns det flera förebyggande åtgärder du kan vidta. Här är några tips:

 • Undvik att spola ner fett och olja: Dessa ämnen kan stelna och orsaka blockeringar i rören.
 • Var försiktig med vad du spolar ner: Tops, bindor, och blöjor bör inte spolas ner i toaletten.
 • Regelbunden rengöring: Använd miljövänliga rengöringsmedel för att hålla rören fria från avlagringar.
 • Håll koll på håravfall: Använd ett sil eller filter för att förhindra att hår går ner i avloppet.
 • Spola rören regelbundet: Det rekommenderas att spola rören vart femte år för att undvika stopp.
 • Professionell hjälp: Om du upplever återkommande problem, kan det vara dags för en avloppsfilmning i Göteborg.

Genom att följa dessa tips kan du hålla dina rör i gott skick och potentiellt undvika kostsamma rörinspektioner.

 

Hur snabbt kan ni hjälpa med att filma avloppsrör i Göteborg?


När det kommer till rörproblem, förstår vi att tid är otroligt viktigt. Därför strävar vi alltid efter att erbjuda snabb och effektiv service. I de flesta fall kan vi utföra en rörinspektion inom 24-48 timmar efter att du har kontaktat oss. För akuta ärenden har vi även en jourtjänst som är tillgänglig dygnet runt. Oavsett om det är en planerad rörinspektion eller en akut situation, kan du lita på att RJ Spolservice är redo att hjälpa dig i Göteborg och omnejd.

 

Anlita oss om du vill göra en tv-inspektion av ditt avlopp och dina rör i fastigheten

Det finns en del olika situationer då det kan vara bra att anlita oss för en tv-inspektion i Göteborg. Några följer nedan:

Återkommande avloppsproblem. Det är, som redan konstaterats, en god idé att filma avloppet ifall det är drabbat av återkommande problem. En redig tv-titt gör så att man verkligen kan ta reda på var problemet sitter och förhoppningsvis åtgärda det en gång för alla.

 

Vad bör man tänka på inför en tv-titt av avloppet?

Det krävs mycket kunskap och rätt utrustning för att kunna utföra en rörinspektion på bästa sätt. Som alltid när man behöver anlita en professionell firma så är det bra att göra lite efterforskningar. Det finns många firmor som erbjuder rörinspektion i Göteborg, och det är inte alltid lätt att välja rätt. Ett bra tips är att ta reda på vad en firmas tidigare kunder har att säga om det utförda arbetet. På så vis får man tillgång till matnyttig förstahandsinformation som gör det betydligt lättare att välja rätt. Att vi som firma har många år i branschen samt många nöjda kunder bakom oss är ett tecken på vår kompetens inom rörinspektion, och vi kan garantera er om att era rör är i trygga händer hos oss. Så tveka inte att höra av dig när du behöver en rörinspektion i Göteborg. Vi löser det!

 

 

Andra vanliga avloppsproblem och lösningar för dessa avloppsproblem

Läs om vanliga problem i köksavlopp Läs om vanliga problem i Golvbrunnen Läs om vanliga problem i wc Läs om vanliga problem med lukt Läs om vanliga problem med fukt

Såhär gör du för att beställa rörinspektion!

Ring 031 - 56 50 05 för att beställa rörinspektion, uppge mobilnr, adress med problem och en kort beskrivning kring uppdrag. Hjälp strax påväg!